Snöskottning av fastigheter

Det har varit en snörik vinter och i tidningarna går det att läsa om tak som rasat samman, både på lokaler, ladugårdar och privatbostäder. Vilka regler är det egentligen som gäller. Det är helt enkelt så att det är den som äger fastigheten som är ansvarig för byggnaden. Har du precis köpt en bostad av en mäklare i Karlshamn är det din skyldighet att se till att ingen skadas av fallande istappar eller snömassor. Det är även den som äger fastigheten som är ansvarig för takens säkerhetsutrustning. Anlitas arbetare som kommer för att skotta tak så är det alltså fastighetsägaren som är ansvarig att de arbetsmiljö­regler som förordnas efterlevs. Detta gäller inte bara vis snöskottning utan vid alla typer av arbete som utförs på höga höjder. Se därför till att skotta taken så att inga förbipasserande skadas eller att hela byggnaden dukar under på grund av vikten.

Nöjda medarbetare på kontoret
Kvinna som blåser snö

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *