Tänk ergonomiskt!

En mycket viktig sak att tänka på är ergonomin på arbetsplatsen. På kontoret kan det lätt glömas bort, men ägna en extra tanke åt hur du och dina medarbetare sitter. Ryggen kommer tacka er om ni sträcker på er och inte sitter som en hösäck. Har ni möjlighet att ibland höja skrivbordet och stå ibland så är det toppen. När man står är det mycket bra att ha en speciell ståmatta som dämpar det hårda underlaget och är snäll mot fötterna. Varje människa är unik och har därför egna behov, ett bra tips är därför att kontakta en ergonom. Ergonomen kan gå igenom varje arbetsplats och hjälpa till att utforma den till just dig. Det kan finnas saker som man inte ens vet finns, exempelvis stöd som avlastar armarna. Produkter som ett höj- och sänkbart skrivbord kan upplevas som dyrt i inköp, om inte kapitalet finns just då är det värt att låna lite genom exempelvis https://www.frogtail.se/. Det är i det långa loppet billigare med en bra arbetsmiljö än sjukskriven personal.

Flera händer och datorer

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *