Spänningar i arbetsgruppen

En vanlig anledning till spänningar mellan kollegor är olika livserfarenheter och synsätt på arbetet. Vi kommer från olika bakgrunder och din nyexaminerade arbetskollega har ofta ett annat synsätt än den kollega som närmar sig pensionsåldern. En arbetsgrupp vinner därför på att tillsammans delta i utbildningar och kurser, till exempel inom ekonomi. Att vidareutbilda sig tillsammans stärker inte bara arbetsgruppens kunskaper utan även lagandan. Håll en öppen dialog, undvik skitsnack bakom ryggen och se din arbetsgrupp som ett team, var och en med sina styrkor och svagheter. Du kan inte välja dina arbetskollegor men att investera i gruppens sammanhållning är väsentligt för en fungerande arbetsmiljö.

Knytnävar över arbetsbord

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *