Inred ett arbetsgym

Jag har tidigare uppmuntrat till att utnyttja friskvårdsbidraget. Mer än var tredje anställd i Sverige har rätt till detta bidrag och det är en möjlighet att investera i sin hälsa. Som chef bör du hitta flexibla lösningar till fysisk aktivitet och friskvård för dina anställda. Detta kommer betalas tillbaka så småningom, genom mindre sjukdomsdagar och en bättre arbetsmiljö. Då anställda inte utnyttjar friskvårdsbidraget beror det ofta på tidsbrist. Aktiviteterna kan ligga långt från hemmet och tiden blir knapp för en heltidsarbetande som dessutom har en familj. En lösning för att skapa effektiv friskvård är att inhandla redskap och inreda ett arbetsgym. Alltså ett hemmagym, men på jobbet. Med hjälp av yogamattor, vikter och olika gymredskap kan de anställda smidigt sätta ihop ett eget träningspass och träna en timme före eller efter jobbet. De kan också smita in till gymmet under dagen, på sin lunchrast eller under en friskvårdstimme. Som chef gäller det att hitta flexibla lösningar och investera i sina anställdas hälsa.

Kvinna på yogamatta

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *