Kategoriarkiv: Friskfaktorer

Ljusterapi på jobbet.

Nu när solen äntligen verkar ha hittat his så sitter jag och funderar på solen och ljusets betydelse för människan. Vi får ju i oss D-vitamin av solen och denna vitamin är väldigt viktig för att vi inte ska drabbas av depressioner och sånt.

Så nu när jag sitter här på altanen och filosoferar så funderar jag på om det inte hade varit en bra idé för företag att ge sina anställda ljusterapi under hösten och vintern. Vore det inte en bra idé? Det är ju många forskare som redan nu säger att depressionerna kommer att öka i år pga vädret.

Så visst innebär det ju en kostade att erbjuda sin personal detta. Men jag vill ändå hävda att det kommer vara en billig investering jämför med att folk blir sjukskrivna och/eller ineffektiva för att de helt enkelt inte mår bra.

Inte så dum idé va?

ljusterapi

Tänk om alla arbetsplatser utgick från denna artikeln

Jag blev glad ända in i själen när jag läste denna artikeln från Prevent. Här utgår man verkligen från HELA människan och ser alla faktorer som i alla fall enligt mig påverkar vår hälsa.

Tycker det är bra att det också står hur individen själv kan påverka sin arbetsmiljö. Det är inte enbart upp till chefen eller företaget att skapa en bra arbetsmiljö för just mig. Vi har också ett stort egenansvar vilket jag tycker kommer fram bra här. Jag hoppas och önskar verkligen att vi kommer få fler och fler arbetsplatser som utgår ifrån detta tänket!

arbmiljopaverkan