Kategoriarkiv: Recept

Semlor på LCHF-vis

semlaJaha, mitt i mitt ”nyårslöfte” om att äta mindre onyttigheter så ska ju fettisdagen självklart komma. Så jag tänkte faktiskt att jag skulle se hur dessa semlorna som är bakade på LCHF-vis smakar.

Det är klart att det fortfarande inte är något som är nyttigt, men det är i alla fall inget gluten i dem och det försöker jag dra ner på. Antar att vi kommer att bli bjudna på semlor på jobbet på tisdag, trevlig tradition som företaget har. Så jag kommer nog få min beskärda del av ”vanliga semlor” också.

 

Underbar morsdagspresent!

I söndags fick jag tillökning bland mina bra knivar! Har under ganska kort tid samlat på mig knivar från MAC som jag varit helnöjd med. Så på mors dag så fick jag laxkniv som jag ser fram emot att testa! Så nu sitter jag och letar efter ett smarrigt recept på lax så jag kan inviga kniven.

skära färsk lax

Funderar också på att köpa någon av MAC-seriens barnknivar så att barnbarnen kan hjälpa till lite mer i köket. De vill ju så gärna hacka saker och göra sallad men jag tycker alltid att det är så obehagligt så jag brukar mest låta dem röra i grytorna eller duka. När jag läser på om knivarna så låter de ju väldigt bra i alla fall.

Midsommar med livskvalitet

Idag åker jag och min familj till vår stuga på Öland för att fira midsommar. Det är en tradition som vi har haft i snart 10 år och jag älskar den lika mycket varje år.

Vi kommer att äta matjessill och nypotatis på dagen och sedan på kvällen kommer de närmaste grannarna på besök och då kommer vi grilla och dricka gott framåt kvällen.

Jag har hittar härliga recept på internet som jag tänkte jag skulle testa i år. Kände att jag ville förnya mig lite och testa någonting nytt. Så till nypotatisen så blir det ljummen matjessill med potatis och äppelsallad.

Idag har jag lagt fläskfilén i marinaden enligt ett recept jag såg på TV4s nyhetsmorgon. Låter väldigt gott så imorgon kommer det att bli whiskymarinerad fläskfilé. Men jag kommer att göra potatisgratäng istället för gratinerad potatis tror jag, har inte riktigt bestämt mig ännu.

Önskar er alla en härlig midsommar!

Midsommarstång 2