Kategoriarkiv: tips

Jobba hemma med datorn

Jobba hemma med datorn, sitt rätt

På en arbetsplats har de flesta kontor ergonomiska skrivbordsstolar, höj- och sänkbara skrivbord och en genomtänkt inredning för att du inte ska drabbas av skador. Att jobba hemma med datorn kan i flera fall betyda att du slarvar. Detta gäller inte bara för dem som arbetar, utan även för studenter då man i många fall sitter hemma och pluggar. Men det finns bra och enkla tips på hur du kan jobba hemma med datorn utan att behöva drabbas av ont i ryggen eller axlar.

Det första steget till en ergonomisk arbetsställning är att dina armar ska vara intill kroppen, oavsett om du sitter eller står vid datorn. Skärmen ska vara i rätt höjd, du ska inte exempelvis behöva böja på nacken, då detta kan leda till så kallad gamnacke. Det är också viktigt att du sträcker på kroppen emellanåt, ta små mikropauser då du stretchar lite på kroppen.

Det är även viktigt med bra och rätt belysning, att inte ha en dålig mus och att stolen är bekväm och skön. Gå till en butik som är experter på ergonomisk arbetsplatsutrustning, där kommer du att få bra hjälp.