Kategoriarkiv: Uncategorized

En inbjudande matsal

En viktig aspekt under arbetsdagen är rasterna. Genom att ta regelbundna pauser främjas både den psykiska och fysiska hälsan och hur man nyttjar sin fria tid är upp till var och en. En inbjudande matsal är något alla arbetsgivare bör prioritera. Där kan personalen sitta ner i lugn och ro och diskutera allt från de gemensamma utrymmena på jobbet, att Spoltjänst ska kontaktas till vad som hänt under veckan på det personliga planet. En del företag satsar på långbord för att uppmuntra till social samvaro, men det är även bra att ha några enskilda sittplatser för de som önskar dra sig undan för en stunds stillhet.

Långbord med olika maträtter

Ergonomi är lika viktigt som ekonomi

Hållbara ergonomiska lösningar som passar ditt företag behöver inte vara svårt eller krångligt, och det är något som bör investeras i. För att de anställda ska trivas och bli motiverade krävs det att du som arbetsgivare lägger pengar på det. Om de anställda har det bra på jobbet resulterar det i mer produktivitet vilket gör att företaget som helhet presterar bättre. Om ditt företag presterar bättre och dina kollegor är glada innebär det också ökade intäkter. Alla som har arbetat på ett företag som inte har kapital till att investera i sina anställda vet hur jobbigt det är. I de fallen kan man tycka att företaget borde ta ett snabblån för att att lösa situationen. Det är viktigt att jobba mot en hållbar arbetsplats med glada och produktiva medarbetare, så börja investera i ditt företags kultur nu för en bättre vardag för alla.

Spänningar i arbetsgruppen

En vanlig anledning till spänningar mellan kollegor är olika livserfarenheter och synsätt på arbetet. Vi kommer från olika bakgrunder och din nyexaminerade arbetskollega har ofta ett annat synsätt än den kollega som närmar sig pensionsåldern. En arbetsgrupp vinner därför på att tillsammans delta i utbildningar och kurser, till exempel inom ekonomi. Att vidareutbilda sig tillsammans stärker inte bara arbetsgruppens kunskaper utan även lagandan. Håll en öppen dialog, undvik skitsnack bakom ryggen och se din arbetsgrupp som ett team, var och en med sina styrkor och svagheter. Du kan inte välja dina arbetskollegor men att investera i gruppens sammanhållning är väsentligt för en fungerande arbetsmiljö.

Knytnävar över arbetsbord

Testa ergonomiska stolar

Mycket forskning har lett till ergonomiskt utvecklade stolar. – allt för att anpassas till kropp och arbetsmiljö med material. Många stolar har höj- och sänkbart läge, men tänk också på ryggstödets och sitsens utformning. Du ska kunna sitta med dina lår parallellt med golvet, armstöd i lagom avstånd från kroppen, och med en ergonomisk anpassning till din rygg och svank. Ett tips är att prova andras stolar på arbetet, ifall ni har olika modeller. Ett annat tips, är att kontakta en ergonom som kan hjälpa företaget att välja en bra modell.

Ergonomin gällande kontorsstolar

Uppmana till friskvård

Som arbetsgivare är det viktigt att uppmana de anställda till att nyttja friskvårdsbidraget. Det går ju att använda till så mycket i dag så som massage, gymkort eller appar inom träning och hälsa. Finns det möjlighet så bjud på en friskvårdstimme varje vecka. Då kan de anställda exempelvis gå en promenad på arbetstid varje vecka.

Två fötter som hoppar

Cykla till jobbet

Hur många är det inte som tar bilen till jobbet och sedan sitter inne och jobbar hela dagen? Sedan kanske det inte blir tid till att gå till gymmet som man hade tänkt sig. Barn ska hämtas från skolan och skjutsas till olika aktiviteter, mat ska fixas hemma och innan man vet ordet av der är det kväll, och ännu en dag har gått utan att man utnyttjade gymkortet som man har investerat i. En mycket enkel lösning är faktiskt att plocka fram cykeln och cykla till jobbet. Förutom att du får bra motion får du samtidigt frisk luft som är otroligt viktigt. Det går inte att skylla på att du har jobbportföljen och laptopen som ska med. Det finns utmärkta cykelkorgar online som man kan köpa och som rymmer det man vill ha med sig. Cykling tränar dessutom några av kroppens viktigaste muskler som lårens framsidor och sätesmusklerna. Enligt undersökningar påverkar cykling humöret positivt, så automatiskt skulle stämningen på jobbet faktiskt bli bättre om alla cyklade dit. Det är kanske något att ta upp på nästa personalmöte?

Kvinna som cyklar

Vad gör man åt dålig arbetsmiljö?

Om man är anställd i en företag och känner att arbetsmiljön inte är den bästa kan det vara klokt att prata med sin chef om det. Vanligen är chefen noga med att de anställda ska trivas men om inget händer kan det vara dags att kontakta facket eller Arbetsmiljöverket så att en granskning kan göras. Om man själv är ägare eller chef på ett företag kan det vara dags att investera lite i just arbetsmiljön om det klagas på den. Flera chefer lånade här för att de skulle kunna ge de anställda en bättre och trevligare miljö att arbeta i.

En kvinna som jobbar

B-vitamin och humöret

Att äta allsidigt och få i sig alla viktiga vitaminer vet alla att det är viktigt. Det är dock lättare sagt än gjort. Stress och långa arbetsdagar kanske gör att man slänger i sig en snabblunch utan att tänka på vad man får i sig. Många gånger blir middagen också en snabb historia som ska mätta och man tänker inte på innehållet näringsmässigt. Alla arbetsgivare skulle nog vinna mycket på att tillhandahålla sina anställda till exempel B-vitamin eller nyttiga mellanmål som avokado eller nötter. Brist på vitamin B kan ge både depression och irritabilitet. Kanske dålig stämning bland de anställda kan bero på vitaminbrist?

En halverad avokado

Psykisk arbetsmiljö

Vi glömmer ofta bort den psykiska arbetsmiljön, som faktiskt kan göra att en människa far mycket illa och presterar påtagligt sämre i sitt arbete. En arbetsgivare kan göra mycket för att upptäcka personer som av olika anledningar är utsatta för psykisk ohälsa på jobbet. Om en arbetsgivare kan sprida information till sina anställda så hjälper det genom att alla kan vara medvetna om, och uppmärksamma, en dålig psykisk arbetsmiljö. Det finns också mycket som går att åtgärda på olika plan på arbetsplatsen: fysiskt, organisatoriskt, i grupp och individuellt. Ibland kan en person också behöva söka hjälp själv i form av egenterapi. Detta för att få samtalshjälp eller lära sig att hantera sitt eget beteende. Att gå i terapi kan ibland bli mycket kostsamt, men då kan det vara läge att titta över sina försäkringar för att se om någon av dessa kan bekosta terapi.

Att identifiera eventuella problemområden

Att förbättra arbetsmiljön på företaget är en stor och viktig fråga i dagens samhälle. Ett sätt att uppmärksamma problem inom arbetsmiljön kan vara att helt enkelt fotografera den. På det sättet kan man få bevis på fysiska problemområden och därefter få hjälp att lösa dem. Dålig luft och liknande går givetvis inte att fotografera men det finns mycket annat som påverkar arbetsmiljön. Det kan handla om för många personer i ett och samma rum, skrivbord i en ergonomiskt dålig höjd i förhållande till stolarna, platser som saknas där man kan jobba ostört och dålig städning av diverse ytor. Jag rekommenderar alla som vill förbättra arbetsmiljön att fotografera lokalerna. Tänk på att ju bättre kvalité bilderna har desto lättare att få förändringar. Suddiga mobilbilder är ingen hit att skicka in till Arbetsmiljöverket, utan använd en kamera från Olympus som ger klara bilder med bra skärpa så det är lätt att se detaljer.

Man sitter vid sin kontorsplats och skriver
En gubbe håller i en kamera